important urgent time matrix

Unii dintre noi reușesc să își termine treaba la finalul fiecărei zile. Alții sunt nevoiți să stea peste program, și chiar au făcut din asta un obicei.
Există numeroase tehnici prin care putem să ne organizăm mai bine timpul, să putem estima mai bine duratele activităților și să ne păstrăm concentrarea pe durata unei sarcini.

Managementul Timpului are ca subiect central zicerea unui mare general, și președinte al Statelor Unite între anii 1953-1961. Dwight D. Eisenhower a spus că “ceea ce este urgent este rareori important, și ceea ce este important este rareori urgent”.

Astfel a apărut Metoda Eisenhower, sau Eisenhower Matrix, care grupează toate   activitățile în funcție de urgență și importanță. Este un instrument de prioritizare.

 

►Important şi Urgent → Fă-le acum, cum poţi mai bine (Do)
►Important şi Neurgent → Focalizează-te pe ele, cum te eliberezi (The Zone)
În acest cadran sunt activitățile pe care trebuie să le faci cât mai bine. Ai timp suficient pentru a le planifica și pentru a te documenta. Aceste activități te vor recomanda pe viitor.
►Neimportant şi Urgent → Învaţă să spui nu, sau deleagă
►Neimportant şi Neurgent → Evită aceste activităţi, îţi irosesc timpul (uitatul la tv, rețelele sociale, site-urile de știri, navigarea pe internet, jocurile, etc., dar nu toate aceste activități luate ca atare ci numai acelea care nu aduc nicio valoare adăugată vieții)

 

Cel mai cunoscut instrument de Management al Timpului este „to do list-ul” din agenda zilnică.
E necesar să scriem sarcinile pe care le avem de făcut. Chiar și pe cele pe care le știm bine, și suntem siguri că nu le putem uita. Pentru că Managementul Timpului nu este despre uitare, ci în primul rând despre prioritizare.
Pentru a fi SMART, va trebui să trecem în dreptul fiecărei sarcini (task) un deadline.
Unii dintre noi își rescriu activitățile seara, alții preferă să o facă dimineața, argumentând că au mintea limpede și mai dornică de activitate.

Există câteva argumente în favoarea scrierii unui „to do list” de cu seara.ike to do list

1. Productivitatea de dimineață trebuie folosită la maxim, primele sarcini fiind cele mai importante. Un „to do list” ar putea tăia din elan.
2. Noaptea e un sfetnic bun, creierul continuând în zona subconștientului să ne livreze soluții. E posibil ca dimineața să ne trezim cu soluții mai bune pentru anumite sarcini din „to do list-ul” setat de cu seară.
3. Seara, creierul așterne sarcinile în ordinea importanței mai ușor, știind că a terminat treaba și urmează un binemeritat somn. Dimineața suntem astfel obligați să respectăm prioritatea sarcinilor stabilite cu o seară în urmă.
4. E un bun moment de a încheia oficial ziua de muncă. Scrierea unui „to do list” e ca un comutator între viața profesională și cea personală. E nevoie de un echilibru între cele două vieți.5. Anumite dimineți încep în viteză. Stresul că am putea uita ceva, e mâncător de energie. Un „to do list” scris cu o seară înainte ne-ar scăpă de o grijă.

Există numeroase aplicații pentru Eisenhower Matrix. Îți recomandăm Ike – To-Do list dacă ai un telefon cu Android (asta folosim noi la Accedio), iar pentru iPhone e suficient să cauți Eisenhower Matrix, sau Focus task.

Mai complex, este Evernote, care se sincronizează cu PC-ul și care are etichete, remindere și posibilitatea de a arhiva notițele în cloud.

Să nu uităm că timpul se poate transforma în bani, dar banii în timp nu prea.

Va trebui să învățăm să spunem STOP hoților de timp (cadranul 4).

Spor la treabă, să nu pierdem vremea! 

Știai că poți urma cursul de Microsoft Project 2016 și on-line? Te confruncți cu probleme în proiectul tău? Trainerii noștri te vor ajuta și vor lucra alături de tine prin platforma on-line direct pe proiectul tău. On-line vei putea lucra exact ceea ce te interesează, în sesiuni de lucru 1 la 1 cu trainerul, iar programul îl faci tu!

Înscrieri

Best training of the year, Manager de Proiect PMBOK (Project Management Body of Knowledge), 35 contact hours pentru certificarea internațională PMP (Project Management Professional) de la PMI.org (Project Management Institute U.S.A.), 10 - 13 Decembrie 2018. Închidem grupa la 10 participanţi.
Detalii: Curs Management de Proiect, PMP prep

Ultimele două locuri la Curs Managementul și Gestiunea Stocurilor 9 - 10 Noiembrie 2018. Locul de desfăşurare: str. Mendeleev 7-15, Piaţa Amzei.

La Accedio, venim cu exemple concrete, întâlnite în proiecte, în România sau la colegii din Europa. Cursurile se desfășoară natural și încurajăm dialogul constructiv și inovarea în studiile de caz.

Fedback de la cursurile anterioare.

Newsletter

Vei fii la curent cu bunele practici de management şi cu ultimele oferte la cursuri. Ce este Balanced Scorecard, Diagrama Ishikawa, Managementul Timpului, Drumul Critic, Cum planifici cu ajutorul SWOT, SMART, Gantt, Tehnici de Inovare și de Stimulare a Creativității, Managementul Schimbării, Agile Management, etc.

Susținem cauzele sociale. În 2018 am susținut cursuri pentru elevii de gimnaziu din 3 școli cu prilejul evenimentului "Săptămâna Altfel". Citeşte în continuare

Ne vedem pe Facebook și Google +

Întâlnește trainerii şi consultanţii Accedio. Vezi impresiile celor care au fost la cursuri. Concursuri constând în locuri la curs. Umrărește promoțiile noastre, dar și locuri gratuite la evenimente, pe rețelele sociale.

Imagini și testimoniale de la cursuri pe Google + și pe Facebook.

Positive SSL

Daniel Buleu

Daniel Buleu

Daniel Buleu Senior Program Director Ness Digital Engineering "Meritã un 10+. Mi-a fãcut plãcere sã învãțãm și sã lucrãm împreunã și sper sã ne reîntîlnim! Un curs util pentru orice manager de proiect."  

Bogdan Sandu

Bogdan Sandu

Bogdan Sandu Inginer Proiectant Prointec "Un curs bun, interesant, logic. Te invata sa duci logica pana la capat, sa te ordonezi mai bine. Au fost 4 zile pline, dar frumoase."

Alina Vișan

Alina Vișan

Alina Vișan Project Manager Corporate Fleet Management OMV Petrom "Mi-a plăcut acest training datoritã bunei îmbinări a situațiilor reale cu cele teoretice. Earn Value Method a fost cea mai bună sesiune."

Cristi Scarlat

Cristi Scarlat

Cristi Scarlat Logistics Manager Intersnack România (Chio Chips) "Toate sesiunile au fost valoroase, însã cel mai mult acest curs m-a ajutat sã în?eleg principiile planificãrii unui proiect."

Claudiu Șerban

Claudiu Șerban

Claudiu Șerban Business Development Manager Coril "Informațiile primite mi-au adus un real plus de cunoaștere. Recomand acest training."

Corina Matei

Corina Matei

Corina Matei Redactor Burda "Un curs de project management foarte bine sintetizat. Îl recomand oricui, este plin de studii de caz, din diferite proiecte."

George Costan

George Costan

George Costan IT Manager CEVA Logistics "Am avut ocazia sã întâlnesc oameni minunați care chiar sunt interesați de Project Management"

Andrei Uncu

Andrei Uncu

Andrei Uncu Event Marketing PR Farmacia Familiei "Din fiecare sesiune a cursului de Managementul Proiectelor am luat câte ceva valoros. Am înțeles și cã managerul trebuie sã aibã multã rãbdare, pentru cã lucreazã cu echipa."

Bujor Stoicovici

Bujor Stoicovici

Bujor Stoicovici Inginer Consis Proiect "Mi-a plãcut cursul. N-a fost plictisitor, ba din contră, ne-am și distrat pe alocuri. M-a ajutat să înțeleg mai bine curbele S în rapoartele de monitorizare."

Anamaria Avornicului

Anamaria Avornicului

Anamaria Avornicului Expert financiar bancar BCR "Cursul de formator mi-a dat șansa sã învăț sã-mi stăpânesc emoțiile și să pot transmite informațiile într-un mod cât mai plăcut pentru auditoriu."

« »

accedio training logo
Oferim servicii de consultanță în management, training și teambuilding. Încă din 2002 Accedio livrează cursuri open dar este și un partener în managementul schimbării pentru companii de renume cum ar fi: Adobe, Intersnack, Fresh Air, Kirchhoff Automotive, Embarcadero Software, Active Step, emag, Vodafone, BCR, Ifantis, Stabilus, Tymbark, Consis Proiect. Despre...

Termeni si Conditii | Politica Confidentialitate

Abonare Newsletter

Îţi vom trimite articole cu bune practici din mediul de business organizațional, dar şi informații legate de cursurile Accedio.
I agree with the Conditii de Utilizare

Contact Accedio

Email: office[at]accedio.ro
Telefon: 0758.888.542 / Fax: 031.810.54.67

harta mendeleev