Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.

important urgent time matrix

Unii dintre noi reușesc să își termine treaba la finalul fiecărei zile. Alții sunt nevoiți să stea peste program, și chiar au făcut din asta un obicei.
Există numeroase tehnici prin care putem să ne organizăm mai bine timpul, să putem estima mai bine duratele activităților și să ne păstrăm concentrarea pe durata unei sarcini.

Managementul Timpului are ca subiect central zicerea unui mare general, și președinte al Statelor Unite între anii 1953-1961. Dwight D. Eisenhower a spus că “ceea ce este urgent este rareori important, și ceea ce este important este rareori urgent”.

Astfel a apărut Metoda Eisenhower, sau Eisenhower Matrix, care grupează toate   activitățile în funcție de urgență și importanță. Este un instrument de prioritizare.

 

►Important şi Urgent → Fă-le acum, cum poţi mai bine (Do)
►Important şi Neurgent → Focalizează-te pe ele, cum te eliberezi (The Zone)
În acest cadran sunt activitățile pe care trebuie să le faci cât mai bine. Ai timp suficient pentru a le planifica și pentru a te documenta. Aceste activități te vor recomanda pe viitor.
►Neimportant şi Urgent → Învaţă să spui nu, sau deleagă
►Neimportant şi Neurgent → Evită aceste activităţi, îţi irosesc timpul (uitatul la tv, rețelele sociale, site-urile de știri, navigarea pe internet, jocurile, etc., dar nu toate aceste activități luate ca atare ci numai acelea care nu aduc nicio valoare adăugată vieții)

 

Cel mai cunoscut instrument de Management al Timpului este „to do list-ul” din agenda zilnică.
E necesar să scriem sarcinile pe care le avem de făcut. Chiar și pe cele pe care le știm bine, și suntem siguri că nu le putem uita. Pentru că Managementul Timpului nu este despre uitare, ci în primul rând despre prioritizare.
Pentru a fi SMART, va trebui să trecem în dreptul fiecărei sarcini (task) un deadline.
Unii dintre noi își rescriu activitățile seara, alții preferă să o facă dimineața, argumentând că au mintea limpede și mai dornică de activitate.

Există câteva argumente în favoarea scrierii unui „to do list” de cu seara.ike to do list

1. Productivitatea de dimineață trebuie folosită la maxim, primele sarcini fiind cele mai importante. Un „to do list” ar putea tăia din elan.
2. Noaptea e un sfetnic bun, creierul continuând în zona subconștientului să ne livreze soluții. E posibil ca dimineața să ne trezim cu soluții mai bune pentru anumite sarcini din „to do list-ul” setat de cu seară.
3. Seara, creierul așterne sarcinile în ordinea importanței mai ușor, știind că a terminat treaba și urmează un binemeritat somn. Dimineața suntem astfel obligați să respectăm prioritatea sarcinilor stabilite cu o seară în urmă.
4. E un bun moment de a încheia oficial ziua de muncă. Scrierea unui „to do list” e ca un comutator între viața profesională și cea personală. E nevoie de un echilibru între cele două vieți.5. Anumite dimineți încep în viteză. Stresul că am putea uita ceva, e mâncător de energie. Un „to do list” scris cu o seară înainte ne-ar scăpă de o grijă.

Există numeroase aplicații pentru Eisenhower Matrix. Îți recomandăm Ike – To-Do list dacă ai un telefon cu Android (asta folosim noi la Accedio), iar pentru iPhone e suficient să cauți Eisenhower Matrix, sau Focus task.

Mai complex, este Evernote, care se sincronizează cu PC-ul și care are etichete, remindere și posibilitatea de a arhiva notițele în cloud.

Să nu uităm că timpul se poate transforma în bani, dar banii în timp nu prea.

Va trebui să învățăm să spunem STOP hoților de timp (cadranul 4).

Spor la treabă, să nu pierdem vremea! 

Știai că poți urma cursul de Microsoft Project 2021 on-line? Te confrunți cu probleme în proiectul tău? Trainerii noștri te vor ajuta și vor lucra alături de tine prin platforma on-line direct pe proiectul tău. On-line vei putea lucra exact ceea ce te interesează, în sesiuni de lucru 1 la 1 cu trainerul, iar programul îl faci tu!

Înscrieri

Best training of the year, Manager de Proiect online PMBOK (Project Management Body of Knowledge), 35 contact hours pentru certificarea internațională PMP (Project Management Professional) de la PMI.org (Project Management Institute U.S.A.) 16, 17, 23, 24 Mai 2024. Închidem grupa la 10 participanţi.
Detalii: Curs Management de Proiect, PMP prep

Online Curs Managementul și Gestiunea Stocurilor 25 - 26 Aprilie 2024.

La Accedio, venim cu exemple concrete, întâlnite în proiecte, în România sau la colegii din Europa. Cursurile se desfășoară natural și încurajăm dialogul constructiv și inovarea în studiile de caz.

Fedback de la cursurile anterioare.

Newsletter

Vei fii la curent cu bunele practici de management şi cu ultimele oferte la cursuri. Ce este Balanced Scorecard, Diagrama Ishikawa, Managementul Timpului, Drumul Critic, Cum planifici cu ajutorul SWOT, SMART, Gantt, Tehnici de Inovare și de Stimulare a Creativității, Managementul Schimbării, Agile Management, etc.

Susținem cauzele sociale. În 2019 am susținut cursuri pentru elevii de gimnaziu din 3 școli cu prilejul evenimentului "Săptămâna Altfel". Citeşte în continuare

Ne vedem pe Facebook

Întâlnește trainerii şi consultanţii Accedio. Vezi impresiile celor care au fost la cursuri. Concursuri constând în locuri la curs. Umrărește promoțiile noastre, dar și locuri gratuite la evenimente, pe rețelele sociale.

Imagini și testimoniale de la cursuri pe Facebook.

Despre Accedio

În cei peste 20 ani decând sc Emcer Consult srl a luat ființă (2002), au urmat cursurile noastre de Management de Proiect (cursuri acreditate ANC), dar și de alte discipline ce au legătură cu proiectele, peste 2500 de participanți. Din 2012, societatea se prezintă sub marca înregistrată Accedio și este foarte cunoscută în mediul de afaceri din România.

Portofoliul nostru de clienți este vast, nu vom îșirui aici toate companiile care ne-au contractat pentru cursul de Management de Proiect, sau pentru alte servicii de consultanță managerială. Portofoliul nostru de clienți este vizibil online aici.

Positive SSL

teambuilding echipa pozitiva

accedio training logo

Cursuri din 2002

Oferim servicii de consultanță în management, training și teambuilding. Încă din 2002 Accedio livrează cursuri open dar este și un partener în managementul schimbării pentru companii de renume cum ar fi: Adobe, Intersnack, Fresh Air, Kirchhoff Automotive, Embarcadero Software, Active Step, EMAG, Vodafone, BCR, Despre...

Termeni si Conditii | Politica Confidentialitate