Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.

Business Case

O justificare pentru o propunere de proiect sau o acțiune propusă pe baza avantajului comercial preconizat.

 

→ Înțelegerea Propunerii

 

1. Problema
2. Analiza situației
3. Soluții posibile
4. Analiza cost-beneficiu

 

Citește mai departe...

Tipuri de Evaluări.

În Managementul Proiectelor, jargonul e din ce în ce mai stufos, chiar confuz. Asta pentru că nu se respectă un anumit ghid. Dar asta e o altă discuție. Dacă adăugăm și traducerile făcute de instituțiile care finanțează proiecte de miliarde de euro, confuziile cresc amețitor.
Cu același cuvânt "evaluare" sunt denumite o serie de acțiuni diferite:


- Evaluarea ex ante

- Evaluarea de proiecte

- Evaluarea și monitorizarea proiectelor

- Evaluarea finală a unui proiect

- Evaluarea ex post sau de impact

Citește mai departe...

 

Instrument de Management de Proiect, folosit încă din anii 1910, actual și acum la mai bine de 100 de ani de când domnul Henry Gantt l-a inventat.
Diagrama a fost utilizată ca tehnică de Management de Proiect în primul război mondial de către armata U.S.
Diagrama Gantt (Gantt Chart), mai este cunoscută și sub denumirea de Bar Chart.

În esență, este un calendar al activităților ce urmează să fie implementate într-un proiect, iar aceste activități se colorează cu o bară continuă, activitate cu activitate.

Marele avantaj al acestei diagrame este că oferă o imagine de ansamblu a suprapunerii activităților (aglomerării din proiect).

Gantt Chart

 

 

Citește mai departe...

Pașii ABC în SEO

de la crearea unui site până la optimizarea SEO

Site-ul scump, glossy, nu atrage vânzări, ci poziția lui în căutări”

Te gândești să deschizi o afacere, un start-up. Ești la început, încă mai lucrezi la un patron, dar ai strâns câteva salarii, și vrei să încerci, să îți urmezi visul. Crezi că poți face lucrurile mai ...

Citește mai departe...

Unii dintre noi reușesc să își termine treaba la finalul fiecărei zile. Alții sunt nevoiți să stea peste program, și chiar au făcut din asta un obicei.
Există numeroase tehnici prin care putem să ne organizăm mai bine timpul, să putem estima mai bine duratele activităților și să ne păstrăm concentrarea pe durata unei sarcini.
important urgent time 80
Managementul Timpului are ca subiect central zicerea unui mare general, și președinte al Statelor Unite între anii 1953-1961. Dwight D. Eisenhower a spus că “ceea ce este urgent este rareori important, și ceea ce este important este rareori urgent”.

Astfel a apărut Metoda Eisenhower, sau Eisenhower Matrix, care grupează toate   activitățile în funcție de urgență și importanță. Este un instrument de prioritizare.

Citește mai departe...

Negocierea Pas-cu-Pas

Despre cum să negociezi eficient și cu mult profesionalism cu potențialii furnizori, contractori și angajați.

  
Negociere = Compromis

• Obiectivele negocierii într-un proiect:

– Stabilirea unor prețuri realiste

– Plata la termen – Resurse adecvate

– Termene prelungite

– Acordul asupra termenilor de succes ai proiectului

Citește mai departe...

Umilirea fermierului care a încercat să ia „bani de la UE” pentru un solar de căpșuni sau de ce are România rușinosul procentaj de 2% absorție a fondurilor europene.

Nu mai uimește pe nimeni cifra asta. Se poate vedea ușor că știrea n-a făcut audiență. Dar totuși, cum e posibil ca vecina noastră Bulgaria, să aibă o absorbție de 5 ori mai mare?

Sunt de 5 ori mai deștepți, de 5 ori mai muncitori?

Citește mai departe...

1. Diagrama Cauză – Efect (Ishikawa)

2. Lista de verificare – Check sheet

3. Diagrama de control – Control chart

4. Histograma

5. Diagrama Pareto

6. Diagrama de corelație – Scatter Diagram

7. Flow chart – Diagrama de flux

Citește mai departe...

PMBOK® Guide Sixth Edition a fost lansat în luna Septembrie 2017
Care sunt modificările față de ediția anterioară PMBOK® Guide 5?

Aceasta este pagina oficială de actualizare PMI pentru PMBOK 6:

 https://www.pmi.org/update-center/

Când se va schimba examenul PMP®?

Examenul PMP® se bazează în mare parte pe conținutul găsit în Ghidul PMBOK®. Modificarea conversiei de la versiunea 5 la 6 este programată după cum urmează:

Citește mai departe...

Să facem lucruile pe rând! Nu va fi ușor.

Trăim într-o lume hiper conectată care încurajează multi taskingul.
În descrierea multor joburi se cere capacitatea de a face mai multe lucuri de odată.
Ne-am obișnuit așa, iar dacă mai adăugăm și hoții de timp, cum ar fi diferitele știri, aplicații mobile sau chiar rețelele sociale, constatăm că ne-am cam dezobișnuit să facem un singur lucru odată. Ne pierdem interesul rapid, și întrerupem activitatea, sărind la alta, ca mai apoi să revenim.
În realitatea nu facem multi tasking, ci task switching.

Citește mai departe...

Știai că poți urma cursul de Microsoft Project 2021 on-line? Te confrunți cu probleme în proiectul tău? Trainerii noștri te vor ajuta și vor lucra alături de tine prin platforma on-line direct pe proiectul tău. On-line vei putea lucra exact ceea ce te interesează, în sesiuni de lucru 1 la 1 cu trainerul, iar programul îl faci tu!

Înscrieri

Best training of the year, Manager de Proiect online PMBOK (Project Management Body of Knowledge), 35 contact hours pentru certificarea internațională PMP (Project Management Professional) de la PMI.org (Project Management Institute U.S.A.) 16, 17, 23, 24 Mai 2024. Închidem grupa la 10 participanţi.
Detalii: Curs Management de Proiect, PMP prep

Online Curs Managementul și Gestiunea Stocurilor 25 - 26 Aprilie 2024.

La Accedio, venim cu exemple concrete, întâlnite în proiecte, în România sau la colegii din Europa. Cursurile se desfășoară natural și încurajăm dialogul constructiv și inovarea în studiile de caz.

Fedback de la cursurile anterioare.

Newsletter

Vei fii la curent cu bunele practici de management şi cu ultimele oferte la cursuri. Ce este Balanced Scorecard, Diagrama Ishikawa, Managementul Timpului, Drumul Critic, Cum planifici cu ajutorul SWOT, SMART, Gantt, Tehnici de Inovare și de Stimulare a Creativității, Managementul Schimbării, Agile Management, etc.

Susținem cauzele sociale. În 2019 am susținut cursuri pentru elevii de gimnaziu din 3 școli cu prilejul evenimentului "Săptămâna Altfel". Citeşte în continuare

Ne vedem pe Facebook

Întâlnește trainerii şi consultanţii Accedio. Vezi impresiile celor care au fost la cursuri. Concursuri constând în locuri la curs. Umrărește promoțiile noastre, dar și locuri gratuite la evenimente, pe rețelele sociale.

Imagini și testimoniale de la cursuri pe Facebook.

Despre Accedio

În cei peste 20 ani decând sc Emcer Consult srl a luat ființă (2002), au urmat cursurile noastre de Management de Proiect (cursuri acreditate ANC), dar și de alte discipline ce au legătură cu proiectele, peste 2500 de participanți. Din 2012, societatea se prezintă sub marca înregistrată Accedio și este foarte cunoscută în mediul de afaceri din România.

Portofoliul nostru de clienți este vast, nu vom îșirui aici toate companiile care ne-au contractat pentru cursul de Management de Proiect, sau pentru alte servicii de consultanță managerială. Portofoliul nostru de clienți este vizibil online aici.

Positive SSL

teambuilding echipa pozitiva

accedio training logo

Cursuri din 2002

Oferim servicii de consultanță în management, training și teambuilding. Încă din 2002 Accedio livrează cursuri open dar este și un partener în managementul schimbării pentru companii de renume cum ar fi: Adobe, Intersnack, Fresh Air, Kirchhoff Automotive, Embarcadero Software, Active Step, EMAG, Vodafone, BCR, Despre...

Termeni si Conditii | Politica Confidentialitate