Rușine mi-a fost mie, pentru că știam că nu am voie să încep un curs fără să mă asigur că toată lumea știe limba cursului. Așa am aflat că domnul trăise mai mult în Germania. 

M-a provocat mereu cuvântul ”persuasiune”, pentru că în școală nu știam foarte clar ce înseamnă. Când am aflat definiția lui … a început să mi se pară comun și voiam să înțeleg dacă totuși înseamnă ceva mai mult, mai special decât arta de a convinge. Și astfel am rămas provocat de ”persuasiune”. 

Am început să studiez arta de a convinge. Eram la începutul facultății și descopeream pentru prima dată în viață că suntem atât de diferiți ca mentalitate, cultură, nevoi și interese, abilități, temperamente, caractere, stiluri de a comunica și obiective de comunicare. Și am început să citesc … haotic. Psihanaliză, prihologie cognitivă, filosofie, cărți de comunicare, cărți despre retorică și manipulare. Varză m-am făcut. 

Varză cu Sigmund Freud și Jung, varză cu Hegel, Gustave le Bon și Immanuel Kant (Kritik der reinen Vernunft), am adăugat și puțin Volkoff, Cialdini și Prutianu, pac-pac și puțin Szekely și Chelcea, și gata meniul complet … varză complexă eram. ”Cu carne” lipsea pentru că eram foarte slab în perioada aia. Când mergeam să fac radiografie îmi spunea o doamnă doctor ”a cui este radiografia asta?”. I-am spus că sunt eu, nu o radiografie. 

Nu întâmplător v-am spus cele de mai sus, folosind o poveste și o glumiță. Pentru că cei mai buni autori din domeniul persuasiunii (inclusiv cei preocupați de oratorie sau retorică, Socrate, Platon, Aristotel sau CICERO) au spus că o poveste și o glumă pot convinge mai ușor decât o armă. Și alții au spus că, din păcate, cuvântul a ucis în istorie mai mulți oameni decât orice armă. 

Și m-am folosit și eu de povestea mea ca să deschid acest capitol cu și despre persuasiune. 

Mana intinsa care nu spune o poveste


Caută povestea ta oricând vrei să spui ceva, pentru că mâna întinsă care nu spune o povest

e nu primește nimic, nici măcar pomană (Nae Caranfil și Gheorghe Dinică, Filantropica)

Vreau să întăresc, prin repetiție: important este că am crezut că sunt bun, indiferent cât de bun eram sau nu. Și asta a fost prima mea lecție de persuasiune. Auto-convingere. ”Ești bun!” mi-am spus. Și am crezut. 

Când crezi în ceva înseamnă că cineva sau ceva te-a convins. Persuasiunea este arta de a face PE CINEVA SĂ CREADĂ.

Aici vei găsi mereu materiale noi, modele de formulare, studii de caz, proiecte care au obţinut finanţări, sau chiar formule, în funcţie de tematica fiecărui curs.

Știai că poți urma cursul de Microsoft Project 2016 și on-line? Te confruncți cu probleme în proiectul tău? Trainerii noștri te vor ajuta și vor lucra alături de tine prin platforma on-line direct pe proiectul tău. On-line vei putea lucra exact ceea ce te interesează, în sesiuni de lucru 1 la 1 cu trainerul, iar programul îl faci tu!

Înscrieri

Best training of the year, Manager de Proiect PMBOK (Project Management Body of Knowledge), 35 contact hours pentru certificarea internațională PMP (Project Management Professional) de la PMI.org (Project Management Institute U.S.A.), 18 -26 Aprilie 2018. Închidem grupa la 10 participanţi.
Detalii: Curs Management de Proiect, PMP prep

Ultimele două locuri la Curs Managementul și Gestiunea Stocurilor 23-24 Martie 2018. Locul de desfăşurare: str. Mendeleev 7-15, Piaţa Amzei.

La Accedio, venim cu exemple concrete, întâlnite în proiecte, în România sau la colegii din Europa. Cursurile se desfășoară natural și încurajăm dialogul constructiv și inovarea în studiile de caz.

Fedback de la cursurile anterioare.

Newsletter

Vei fii la curent cu bunele practici de management şi cu ultimele oferte la cursuri. Ce este Balanced Scorecard, Diagrama Ishikawa, Managementul Timpului, Drumul Critic, Cum planifici cu ajutorul SWOT, SMART, Gantt, Tehnici de Inovare și de Stimulare a Creativității, Managementul Schimbării, Agile Management, etc.

Susținem cauzele sociale. În 2017 am susținut cursuri pentru elevii de gimnaziu din 3 școli cu prilejul evenimentului "Săptămâna Altfel". Citeşte în continuare

Ne vedem pe Facebook și Google +

Întâlnește trainerii şi consultanţii Accedio. Vezi impresiile celor care au fost la cursuri. Concursuri constând în locuri la curs. Umrărește promoțiile noastre, dar și locuri gratuite la evenimente, pe rețelele sociale.

Imagini și testimoniale de la cursuri pe Google + și pe Facebook.

Positive SSL

accedio training logo
Accedio oferă servicii de consultanță în management, training și teambuilding. Încă din 2002 Accedio livrează cursuri open dar este și un partener în managementul schimbării pentru companii de renume cum ar fi: Adobe, Intersnack, Fresh Air, Kirchhoff Automotive, Embarcadero Software, Active Step, emag, Vodafone, BCR, Ifantis, Stabilus, Tymbark, Consis Proiect, Saint-Gobain, Sema Parc. Despre...

Abonare Newsletter

Îţi vom trimite articole cu bune practici din mediul de business organizațional, dar şi informații legate de cursurile Accedio.

Contact Accedio

Email: office[at]accedio.ro
Telefon: 0758.888.542 / Fax: 031.810.54.67

harta mendeleev